Tee itse sukat tai villapaita

January 4th, 2021

Pohjolan talvi on pitkä, pimeä ja kylmä. Sen vuoksi on mukava pysytellä kotosalla, höyryävän kuuman teekupin lähettyvillä ja vilttiin käpertyneenä. Sen sijaan, että näppäilisit kännykkääsi, ota käsiisi neulepuikot!

Käsityöt ovat nyt trendikäs harrastus, ja ne sopivat vallan mainiosti kaikenikäisille ja niin miehille kuin naisille. Mikä parasta, käsityöharrastuksen tuloksena saat itsellesi lämmintä päällepantavaa valitsemissasi väreissä ja kuoseissa. Malleja, materiaaleja, inspiraatiota ja ohjeita on tarjolla kaikentasoisille neulojille.

Tunnetko norjalaisen villapaidan?

Norjalainen villapaita on käsite. Perinteisesti villapaita on ollut pehmeä ja lämmin, kuosiltaan mustapilkkuinen ja luonnollisissa lampaanvillojen väreissä hehkuva. Tänä päivänä paitoja rakastavat niin norjalaiset kuin turistit, ja mustien pilkkujen sijaan villapaidassa voivat vilistä niin punaiset sydämet kuin oranssit oravat. Haluaisitko kokeilla itse norjalaisen villapaidan neulomista? Malleja ja inspiraatiota löydät niin käsityöblogeista, sosiaalisesta mediasta, lehdistä kuin kirjoistakin. Kuviollisen ja värikkään villapaidan neulomisessa riittää puuhaa kokeneemmallekin käsityöharrastajalle.

Panosta materiaaleihin

Jos villapaita tuntuu turhan suurelta projektilta, voit keskittää neuletarmosi esimerkiksi sukkiin. Perinteiset norjalaiset kuvioinnit näyttävät kauniilta myös sukan varressa, eikä yksivärisissäkään sukissa ole mitään vikaa! Tartutpa puikkoihin sukat tai paita mielessäsi, sinun kannattaa hankkia kunnon materiaalit. Kun vaatteen tekemiseen on käytetty omaa aikaa ja vaivaa, sen haluaa myös kestävän ja olevan miellyttävän tuntuinen. Hanki ainakin laadukkaita lankoja eri väreissä sekä lajitelma erikokoisia puikkoja. Kaikki mitä tarvitset on saatavilla verkossa!