Kiinnostavimmat matkakohteet Norjassa

July 4th, 2015

Norja ja etenkin sen länsirannikko on erittäin suosittu matkakohde, eikä suotta. National Geographic- lehti on valinnut jo useampaan kertaan Norjan länsirannikon vuonoalueet maailman parhaaksi matkakohteeksi. Alueen luonto on niin ainutlaatuista ja monimuotoista, että sitä tullaan katsomaan hyvinkin kaukaa.

Pohjois-Norja tarjoaa matkailijalle upeita Jäämeren rantoja pikkuruisine kalastajakylineen. Alueella on myös upeita saaristoryhmiä kuten Lofootit sekä 60 prosenttisesti jäätikön ja lumen peitossa olevat Huippuvuorten saaret vielä pohjoisempana. Pohjois-Norjassa voi tavata myös eläinlajeja, joita ei eteläisemmässä Euroopassa pääse näkemään.

Norjan länsirannikolla on runsaasti upeita vuonoja eli syviä, pitkänomaisia merenlahtia. Vuonoja ympäröivät jyrkänteet, jotka ovat täynnä kiemuraisia teitä ja pieniä kyliä. Vuonoalueen sää ei useinkaan suosi turisteja, sillä alueella sataa hyvin runsaasti. Huonosta säästä huolimatta maisemat ovat henkeäsalpaavia; pisin vuonoista, Sognevuono, on yli 200 kilometriä pitkä.

Kaupunkielämästä kiinnostuneen kannattaa suunnata eteläiseen Norjaan. Esimerkiksi Oslo ja Bergen ovat suuria kaupunkeja, joista löytyy sekä komeita maisemia että muuta nähtävää ja tehtävää. Etelä- Norjan kaupungeista löytyy myös historiallisia rakennuksia ja paikkoja kaupunkien pitkästä menneisyydestä kiinnostuneille. Länsirannikon kaupunkien historia ulottuu aina viikinkiajalle saakka, jolloin ne olivat tärkeitä kauppapaikkoja. Länsirannikon kaupunkien satamat ovat edelleen Norjalle todella tärkeitä. Eteläisen Norjan sisämaasta löytyy puolestaan kauniita tuntureita ja niiden välissä olevia laaksoja.