Huippuvuoret matkailukohteena

July 21st, 2015

Vaikka Huippuvuoret sijaitsevat maantieteellisesti kaukana kaikesta, lukeutuu matkailu alueen suurimpiin elinkeinoihin. Alue sopiikin erittäin hyvin eksotiikkaa ja seikkailua janoavalle turistille. Asutusta saarella on melko niukasti, sillä suurin osa Huippuvuorista on jäätiköiden ja lumen peitossa. Huippuvuorten pääsesonki on lyhyt ja valoisa kesä. Vaikka kesä on valoisa, kannattaa matkaan varata kuitenkin riittävästi lämmintä vaatetta.Luontoharrastajalle jännitystä tuo muun muassa alueella elävät noin 3000 jääkarhua. Monet turistit tulevatkin Huippuvuorille nimenomaan jääkarhujen vuoksi. Turisteille järjestetään eritasoisia patikkaretkiä joiden aikana ehtii tutustumaan muun muassa jäätiköihin ja alueen muuhun luontotarjontaan. Vaikka jääkarhun näkeminen on monelle vierailun pääkohokohta, reissuun ei näitä villieläimiä kannata kuitenkaan lähteä etsimään yksin.

Vaikka luonto on alueen ehdoton ykkösnähtävyys, turistin kannattaa tutustua myös paikallisiin museoihin. Svalbard -museossa voi esimerkiksi tutustua saaren elämään 1600-luvulta alkaen. Huippuvuorten pääkaupungissa Longyearbyenissä voi myös käydä ihailemassa maailman pohjoisinta kirkkoa tai osallistua lokakuussa järjestettävään maailman pohjoisimpaan blues-festivaaliin.

Longyearbyenin ravintolatarjonta on suppea, mutta ei turisti nälkäiseksi jää. Syömässä voi käydä esimerkiksi Brasseri Nansenissa, joka sijaitsee Radisson SAS- hotellissa. Majoituksen suhteen alue on melko kallis, sillä tarjonnan suppeus pitää hintatason korkealla. Edullisempina vaihtoehtoina toimivat vaatimattomat retkeilymajat, joita löytyy saarella.

Huippuvuorille kannattaa lähteä ennakkoluulottamasti, sillä alueen kaunis luonto ja kohteen ainutlaatuisuus takaavat mielenkiintoisen loman. Huippuvuorille, Longyearbyenin lentokentälle, pääsee SAS:n ja Norwegianin lennoilla.